Eerbetoon aan de Rolling Stones in Sittardse filmhuis

4 maanden geleden gepubliceerd

Na een lange reeks eerbetonen aan rock- en pophelden in het Sittardse filmhuis Zicht, krijgen de Rolling Stones eindelijk hun moment in de spotlight. Stones-fans kunnen uitkijken naar een bijzondere avond met een filmvertoning en een liveconcert.

Vertoning muziekdocumentaire

Het hoogtepunt van de avond is de avant-première van de muziekdocumentaire ‘The Stones and Brian Jones’ van de Britse regisseur Nick Broomfield. Deze documentaire belicht het turbulente leven en de muzikale creativiteit van Brian Jones, die als getalenteerd gitarist en multi-instrumentalist in 1962 de Rolling Stones oprichtte. Jones werd echter in 1969 ontslagen vanwege een zware alcohol- en drugsverslaving en werd later dat jaar dood aangetroffen in zijn zwembad. Voormalig Stones-bassist Bill Wyman fungeerde als adviseur van de regisseur voor deze documentaire.

Liveconcert

Voorafgaand aan de filmvertoning verzorgt het Diamond Duo een tribute-concert met alleen Stones-covers in de foyer van het filmhuis. Het duo bestaat uit twee bandleden van de bekende Stones-coverband Exile, die bekendheid verwierf in het populaire tv-programma Battle of the Bands.

Een eerbetoon lang verwacht

Het eerbetoon aan de Rolling Stones in het Sittardse filmhuis was een lang verwachte gebeurtenis. Eerdere eerbetonen aan artiesten zoals Lou Reed, Willy DeVille, Nick Cave en The Beatles hadden Stones-fans nerveus gemaakt over wanneer hun favoriete band aan de beurt zou zijn. De eerbetoon aan de Rolling Stones vindt plaats op de avond van vrijdag 19 april, aan de vooravond van de internationale Record Store Day.