Uit Syrië gevlucht koppel opent tweede restaurant in Sittard

4 maanden geleden gepubliceerd

Twee jaar geleden openden Nour Abo Alzahab (41) en Mohamed Holwani (50), die uit Syrië zijn gevlucht, Papa Ganush op de Annastraat in Geleen. Deze speciaalzaak in Syrische en Arabische gerechten is zo succesvol dat ze nu een tweede restaurant hebben geopend in Sittard.

Nour en Mohamed moesten bijna tien jaar geleden Damascus ontvluchten vanwege de oorlog. Bij hun vertrek lieten ze alles achter, ook de supermarkt die Mohamed al twintig jaar runde. Na een gevaarlijke reis, waarbij Mohamed van Turkije naar Griekenland voer met een rubberbootje, belandde het stel uiteindelijk in het Groningse Ter Apel. Van daaruit kregen ze een woning toegewezen in Geleen, waar Nour en hun drie kinderen zich bij Mohamed voegden.

Succes in Geleen

In Geleen zijn Nour en Mohamed hun eerste zaak gestart, Papa Ganush. Hier bereiden ze verse Syrische en Arabische lunch- en dinergerechten. Het restaurant is een groot succes en trekt wekelijks vele klanten uit de omgeving. Ook bedrijven en organisaties zoals Zuyderland en de gemeente Sittard-Geleen bestellen regelmatig bij hen.

Uitbreiding naar Sittard

Toen zich een paar maanden geleden de kans voordeed om hun onderneming uit te breiden naar Sittard, grepen ze deze met beide handen aan. Ze hebben daar nu, samen met hun compagnon Ayman Aldib, restaurant Mal Asham geopend op het Tempelplein. Dit restaurant draait eveneens om verse Syrische en Arabische specialiteiten.

Ayman is ook gevlucht uit Damascus en was daar meer dan tien jaar chef-kok. De naam van het nieuwe restaurant, ‘van Damascus’, is een eerbetoon aan hun roots.

Een familiezaak

Nour gaat vooral de zaak in Geleen runnen, terwijl Mohamed dit samen met Ayman in Sittard doet. Op beide locaties hebben ze speciale hulp: hun dochter Maryam. Zij verwelkomt gasten in het restaurant en heeft zelfs haar eigen dessert bedacht.

Nour en Mohamed zijn dankbaar voor de kans om hun bedrijf uit te breiden en zijn vastbesloten om hard te werken. “Nederland heeft ons zoveel gegeven, nu willen wij graag wat teruggeven aan jullie”, aldus het koppel.