Materialen en grondstoffen voor synthetische drugs gevonden in garagebox

6 maanden geleden gepubliceerd

In een garagebox aan de Astronautstraat in Geleen zijn donderdagmiddag materialen en grondstoffen aangetroffen voor een productielocatie van synthetische drugs. De omgeving is uit veiligheidsoverweging afgezet en Forensische Opsporing was aanwezig om de spullen te bemonsteren. De vondst vond plaats tijdens een integrale controle die de politie met de gemeente Sittard-Geleen uitvoerde.

Controles en onderzoek

De gemeente Sittard-Geleen heeft afgelopen maanden garageboxen op meerdere locaties in de wijken Geleen-Zuid en Geleen-Centrum gecontroleerd. Hoewel het merendeel van de garageboxen wordt gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn, werden bij enkele controles strafrechtelijke zaken aangetroffen. Het project ‘controle garageboxen’ is een actie waarbij alle garageverzamelgebouwen in de gemeente gecontroleerd worden.

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de gevonden materialen en grondstoffen. In het onderzoek wordt gesproken met mogelijke getuigen of mensen die mogelijk over meer informatie beschikken.

Herkenning van een drugslab

Een drugslab kan worden herkend aan de sterke geur van chemicaliën, zoals oplosmiddelen. Om te voorkomen dat deze geur ook buiten te ruiken is, worden kieren van ongebruikte ramen en deuren vaak afgedicht. Afzuiginstallaties met koolstoffilters voeren vaak de lucht af via het dak. Drugslabs bevinden zich vaak in de buurt van fabrieken of boerderijen die ook een sterke geur verspreiden, waardoor de geur van het drugslab minder opvalt.

Bij vermoedens van een drugslab in uw eigen omgeving, wordt geadviseerd om de politie te bellen en afstand te houden van de locatie. Daarnaast kunnen bijzonderheden zoals nummerborden, auto’s, signalementen en opvallende activiteiten genoteerd worden.